Jót jelentett a Time Warner

2017.05.03. 15:24 • Erste Uzsonna

Kisebb lecsorgást mutatnak az amerikai határidők piacnyitás előtt. Az S&P500 és a Nasdaq 0,2%-os, a Dow 0,1%-os csökkenést mutat.

Megverte a várakozásokat a Time Warner első negyedéves gyorsjelentésében. A vállalat a vártat kissé felülmúló, éves alapon 6%-kal növekvő 7,74 milliárd dolláros árbevételen 1,66 dolláros tisztított EPS-t ért el, ami jóval felülmúlta az 1,46 dolláros konszenzust. A vállalathoz tartozó HBO üzemi eredménye rekordot jelentő 583 millió dollár lett, amit mind az előfizetők számának növekedése, mind az előfizetési díjak emelése támogatott. A vállalat HBO-n kívüli kábeltelevíziós szolgáltatásokat tartalmazó szegmensében az üzemi eredmény 6%-kal csökkent éves alapon, míg a filmstúdió üzemi eredménye 15%-kal növekedett. A híreknek az AT&T befektetői is örültek, ugyanis a vállalat még idén felvásárolná a Time Warner-t, amennyiben ezt az amerikai hatóságok jóváhagyják. A Time Warner részvények árfolyama 0,5%-os emelkedést mutat piacnyitás előtt.

A vártnak megfelelő lett az amerikai ADP foglalkoztatottsági adat. Az amerikai vállalatok 177 ezer új alkalmazottat vettek fel áprilisban, ami gyakorlatilag megegyezett a 175 ezres várakozásokkal. Az előző havi adatot 263 ezerről 255 ezerre lefele korrigálták. Ez az adat általában jó becslést nyújt a minden hónap első péntekén megjelenő amerikai munkaerőpiaci adatok előtt, azonban az elmúlt hónapban igen nagy volt az eltérés. Érdemes lesz figyelni, hogy vajon újra helyreáll-e ez a minta áprilisban.

Ma este magyar idő szerint 8 órakor teszi közzé kamatdöntő ülésének eredményét a Fed, valamint piaczárást követően a Facebook és a Tesla teszi közzé negyedéves gyorsjelentését.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás