USD/JPY: Levédjük a nyerő egy részét

2017.05.04. 09:56 • Erste Ötletgyár Maxi

A hónapok óta csökkenő trendcsatornában mozgó devizapár április közepén érte el a csatorna alsó szélét illetve a 200 napos mozgóátlagot. A támasz elég erősnek bizonyult, mert az árfolyamnak sikerült visszapattannia. Intenzív emelkedés vette kezdetét, amely jelenleg is tart, ráadásul nemrégiben törte át az árfolyam a 111,7-nél húzódó ellenállást. A következő szint már a sávtető (jelenleg már itt tartózkodik az árfolyam), amely felett a 115-ös ellenállás húzódik, és ezt követi a 118,6-os célárfolyam.

A stop-loss jelenleg 106,7-nél húzódik, és az árfolyam már látványosan eltávolodott ettől a szinttől. Ezért indokolt a veszteséglimitáló megbízást felfelé, a 111,7-es szint alá, 111,1 jenre módosítani. Ezzel a lépéssel közel 2 jennel a belépési pont fölé kerül a stop-loss, így rossz esetben is pluszban fogjuk már zárni a pozíciót.

A vártnak megfelelően nem változtatott a Fed a 0,75-1% közötti irányadó rátán a tegnap este zárult kamatdöntő ülésén. A jegybank szerint az év végére felgyorsulhat a gazdasági növekedés, a közlemény szerint továbbra is még két kamatemelés jöhet idén a döntéshozók szerint. A Fed mérlegének leépítéséről nem érkezett friss hír. A piac már 94%-os valószínűséggel vár kamatemelést júniusra, ez pedig segítheti a dollárt a további erősödésben.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás