Ma ismét dönthetnek az Obamacare sorsáról

2017.05.04. 15:19 • Erste Uzsonna

Egységes 0,2%-os emelkedést mutatnak a vezető amerikai határidős indexek piacnyitás előtt.

Amerikai idő szerint ma délután kerülhet sor az Obamacare-t leváltani hivatott egészségügyi reform képviselőházi szavazására. A legutóbbi szavazás még a kezdés előtt le lett fújva, ugyanis a republikánusok egy konzervatívabb csoportja nem támogatta a javaslatot. Tegnap sikerült többüket meggyőzni, azt követően, hogy Trump a már betegségben szenvedők biztosítási költségeit egy külön alapból támogatná, amivel számukra is kordában tudnák tartani a biztosításai díjakat. Elméletileg így is egy nagyon szoros eredmény születhet, de a republikánusok a hírek szerint bevállalják a szavazást. Amennyiben a Képviselőház megszavazza a javaslatot, még a Szenátusnak is rá kell bólintania, ahol még kisebb a republikánusok fölénye.

Éves alapon 0,6%-kal esett vissza az amerikai munkaerő produktivitása az első negyedévben a várt 0,1%-kal szemben, ami a legnagyobb visszaesés az elmúlt év során. Az előző negyedévre 1,8%-ra felfele korrigálták a mutatót.

Éves alapon 3%-kal növekedtek a munkavállalók után fizetendő költségek a tengerentúlon 2017 első negyedévében. A várt 2,7%-nál gyorsabb növekedési ütem megerősítheti a Fed-et abban, hogy az infláció idén valóban eléri a 2%-os kitűzött célt.

A várt 248 ezernél kevesebben, összesen 238 ezren folyamodtak első ízben munkanélküli segélyért a tengerentúlon az előző hét folyamán, ami 19 ezerrel kevesebb, mint az azt megelőző héten.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás