Nagy újítás jöhet a Facebook-tól

2017.05.08. 15:07 • Erste Uzsonna

Lecsorgást mutatnak a vezető amerikai határidős részvényindexek piacnyitás előtt. Az S&P500 és a Dow 0,2%-os, a Nasdaq 0,1%-os mínuszt mutat.

Idén június közepétől TV-be illő programokkal rukkolhat elő a Facebook a Business Insider értesülései szerint. A vállalat két tucat új műsorral jelentkezhet először, amit majd az idő folyamán tovább bővítenének. Ezek egy részét 5-10 perces, alacsonyabb költséggel készülő műsorok tennék ki, azonban a műsorok másik fele nagy költségvetéssel készülne, olyan színvonallal, mintha az otthoni TV-ről néznénk kedvenc sorozatainkat. Elképzelhető, hogy a lépéssel a vállalat új hirdetőket nyerhet meg a maga javára, de mindenképpen pozitív, hogy olyan tartalmakat hozna ezáltal létre, amik miatt a felhasználók bizonyos időközönként rendszeresen visszalátogatnának az oldalra. Ezzel a Facebook a hasonló szolgáltatásokat nyújtó Netlfix-nek és Amazon-nak is konkurenciát jelenthet, de a Youtube is a napokban jelentette be, hogy saját műsorokkal fog kijönni.

A mai nap sem makroadatok, sem vállalati gyorsjelentések szempontjából nem tartogat sok izgalmat. Kedden a Walt Disney, az Nvidia és az Allergan jelentését lesz érdemes figyelni, míg pénteken az áprilisi kiskereskedelmi adatok látnak napvilágot, amiből újabb megerősítést kaphatunk, hogy a gyenge első negyedéves amerikai GDP valóban csak átmenetinek tekinthető.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás