Sokáig húzódhat még az Obamacare leváltása

2017.05.09. 15:07 • Erste Uzsonna

Enyhe pluszban tartózkodnak az amerikai határidők piacnyitás előtt. Az S&P500 és a Nasdaq 0,1%-kal, a Dow 0,2%-kal került feljebb.

Paul Ryan, az Amerikai Képviselőház elnöke úgy nyilatkozott a Fox News-nak, hogy a Szenátus optimista esetben 1-2 hónapon belül szavazhatja meg az egészségbiztosítási reformtervezetet, amit még az előző héten szűk többséggel szavazott meg a Képviselőház. Ezt követően még évekbe telhet mire ténylegesen sikerül megvalósítani az intézkedéseket, így hosszabb ideig fennmaradhat a bizonytalanság az amerikai egészségbiztosítási rendszerben. Ennek hatását már most is megérezhetik az amerikaiak, ugyanis három állam a közelmúltban tette közzé, hogy 20% feletti biztosítási díjemelést tartanának szükségesnek a 2018-as évre. Ők főként azzal indokolták a tervszámaikat, hogy az új törvénytervezet nem kötelezne mindenkit biztosítás kötésére, így sok egészséges ember távozna a piacról.

Közzétette első negyedéves gyorsjelentését a Richter amerikai értékesítési partnere, az Allergan. A vállalat 3,57 milliárd dolláros árbevételen 3,35 dollár egy részvényre jutó tisztított profitot ért el, ami kisebb mértékben felülmúlta a 3,53 milliárd dolláros árbevétel és 3,31 dolláros EPS konszenzust. A vállalat a 2017-es évre a 15,8 és 16 milliárd dollár közötti sávra emelte árbevétel várakozását, ami így tükrözi a februárban 2,4 milliárd dollárért felvásárolt Zeltiq értékesítéseit is. A slágerterméke a vállalatnak továbbra is a botox, amelyből 714 milliós árbevétele származott a negyedévben a várt 688 millió dollárral szemben. A részvények 1% feletti pluszban tartózkodnak piacnyitás előtt.

Továbbra is sokéves csúcs közelében tartózkodik a kisvállalatok optimizmusa a tengerentúlon. Az index értéke 104,5 pont lett áprilisban a márciusi 104,7 pontot követően, míg a várakozások 104 pontról szóltak.  

Piaczárást követően a Walt Disney és a Nvidia jelentéseit lesz érdemes figyelni a tengerentúlon.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás