Túl meredeken szárnyal a Ryanair

2017.05.10. 14:53 • Erste Ötletgyár Maxi

Rendkívül meredeken emelkedik az ír fapados, a Ryanair árfolyama. Ennek köszönhetően már több mint 10%-os nyereségünk van az egy hete nyitott pozíciónkon. Ugyanakkor az emelkedés olyan rendkívül gyors ütemű, ami miatt már túlvettnek tűnnek a Ryanair részvények.

A részvények hirtelen túlvetté válása pedig azzal fenyeget, hogy akár egy méretesebb korrekció is kialakulhat. Már a 20-30 napos mozgóátlagok visszaeszelése is mintegy 5%-os visszaesést jelentene. Az MACD mellett az RSI 80 pontos értéke is erős túlvettséget mutat.

A korrekció kockázata miatt stop megbízásunkat szűkre vesszük, így amennyiben a túlvettség ellenére tovább folytatódik az emelkedés, annak pozitív hozadékából továbbra is részesülhetünk, míg ha megindul a korrekció, akkor csak minimális profitot kell visszaadnunk eddigi nyereségünkből.

Erős szintek hiányában csak a napon belüli támaszszinteket használhatjuk kiindulási pontként. Ezeken 16,8 eurónál látható egy kisebb támaszszint. Az új stop-loss megbízást ez alá, 16,59 euróhoz javasoljuk elhelyezni.

 

Forrás: Bloomberg, Erste

A Ryanair áprilisi utasforgalma is meglehetősen erős volt. Év/év alapon 14%-os növekedést felmutatva 11,3 millió utast szállított a légitársaság. Ráadásul a járatok kihasználtsága rendkívül magas, 96% volt, amiben a húsvét mellett az alacsony jegyárak is szerepet játszottak.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás