Először jelent tőzsdei pályafutása során a Snap

2017.05.10. 15:32 • Erste Uzsonna

Kisebb csökkenéssel nyitottak a vezető amerikai indexek. Az S&P500 0,1%-os, a Dow 0,3%-os mínuszban tartózkodik, míg a Nasdaq stagnál.

Ma este, amerikai piaczárást követően teszi közzé első negyedéves gyorsjelentését a Snapchat alkalmazás kifejlesztője, a Snap. A vállalattól az elemzők 158,6 millió dolláros árbevételt várnak, ami ugyan kisebb visszaesés lenne az előző negyedévhez képest, de jócskán felülmúlná az egy évvel ezelőtti 38,8 millió dolláros értéket. A vállalat továbbra is veszteséges maradhat, ennek mértéke a negyedévben 183 millió dollárt tehet ki. Az első negyedéves felhasználói adatok arról tanúskodtak, hogy a tengerentúlon a vállalat megduplázta havi aktív felhasználóinak számát, azonban nagy kérdés lesz az, hogy ez hogyan alakult a világ többi részében. A vállalat eredményét az is segítheti, hogy nemrégiben megkönnyítették az ügyfelek számára a hirdetések elhelyezését, de ennek hatása igazán csak a következő negyedévekben jelentkezhet majd.

Emelkedéssel kezdheti a mai kereskedést az amerikai telekommunikációs szektor harmadik és negyedik legnagyobb szereplője a T-Mobile US és a Sprint. Ez annak köszönhető, hogy a Sprint 83%-át birtokló SoftBank vezérigazgatója, Masayoshi Son úgy nyilatkozott, hogy felvennék a kapcsolatot a T-Mobile US-sel egy lehetséges akvizíciót illetően. Eddig a szabályozóhatóságok ellene voltak az ügyletnek, azonban Masayoshi Son szerint most már másképpen látják a helyzetet.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás