A jó gyorsjelentés is húzza az UniCredit árfolyamát

2017.05.11. 11:40 • Erste Ötletgyár Maxi

Várakozásunknak megfelelően elkezdték a befektetők preferálni az európai és olasz bankszektort és vele együtt az UniCredit-et is. Ennek eredményeként UniCedit vételi ötletünkön már több mint 20%-os nyereségünk van.

A bankok megítélésének javulásán túl Macron győzelme és az UniCredit kedvező gyorsjelentése is segítette az árfolyam emelkedését.

A lendületes emelkedést kihasználva stop megbízásunk újbóli megemelését javasoljuk kockázatunk csökkentése érdekében. Bár ma reggel 16,15 és 16,64 euró között méretes rést hagyott a részvény, ezt túl szűk stop megbízásnak éreznénk. Az óvatosság érdekében inkább a 15,47 és 15,49 euró közötti rés alá, 15,3 euróhoz javasoljuk elhelyezni stop megbízásunkat, ennek aktiválódása esetén is már tetemes, körülbelül 12%-os profit realizálására nyílna lehetőségünk.

Továbbra is pozitívan ítéljük meg az UniCredit-et, ezért a javasolt, 19,8 eurós kiszállási pontunkon nem változtatunk, de ennek eléréséig továbbra is érdemes folyamatosan nyomon követni a pozíció alakulását.

Nagyon meglepte az elemzőket az UniCredit

A várt 586,7 milliós eredménnyel szemben 907 millió eurós eredményt ért el a bankcsoport, ami meghaladja a legmagasabb előrejelzést is. Az első negyedéves árbevétel 4,83 milliárd eurós értéke is meghaladta a várakozásokat, elsősorban a magasabb díj- és jutalékbevétel, valamint a magasabb kereskedési jövedelmek miatt. A céltartalékolás mindössze 670 millió euró volt, szemben a 703 millió eurós előrejelzéssel. A bank CET1 tőkemegfelelése 11,5% volt, ami szintén felülmúlta a várakozásokat. A 2017 egészére vonatkozó 10,2 milliárd eurós nettó kamatjövedelem előrejelzést megerősítette a menedzsment.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás