Egyre közelebb egymáshoz az USA és Kína

2017.05.11. 15:21 • Erste Uzsonna

Kisebb csökkenést vetítenek előre a vezető amerikai határidős indexek, miután egységesen 0,2% körüli csökkenést mutatnak piacnyitás előtt.

Amerika pénzügyminisztere, Steven Mnuchin megerősítette Donald Trump azon véleményét, miszerint Kína az amerikai választások után felhagyott a devizájának manipulálásával, így nem számíthat szankciókra e téren az USA részéről. Ezzel a kezdeti éles retorika után tovább közeledhet egymáshoz a két nagyhatalom.

A New York-i Fed elnöke, William Dudley szerint a Fed-nek nem kell sietnie a kamatemelésekkel az amerikai gazdaság jelenlegi állapotát figyelembe véve. A mérlegfőösszeg csökkentéséről úgy nyilatkozott, hogy még idén, év vége felé vagy 2018 elején lenne érdemes elkezdeni. Dudley inkább a lazább monetáris politikát támogató Fed tagok egyike, így nyilatkozata nem meglepő.

A várt 245 ezernél kevesebben, csupán 236 ezren folyamodtak első ízben munkanélküli segélyért a tengerentúlon az előző hét folyamán. Ez az érték 2 ezerrel kevesebb, mint az előző heti 238 ezres adat, ami szintén pozitív meglepetésnek számított.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás