Gyengülni kezdett a dollár az inflációs adatokra

2017.05.12. 15:58 • Erste Uzsonna

Kisebb csökkenést mutatnak a vezető amerikai részvényindexek piacnyitást követően. Az S&P500 0,2%-os, a Dow 0,1%-os csökkenést mutat, míg a Dow stagnál.

Kissé elmaradtak a várakozásoktól a tengerentúli inflációs adatok. A márciusi év/év alapú 2,4%-os megugrást követően áprilisban 2,2%-kal nőttek a fogyasztói árak az USA-ban, a várt 2,3%-kal szemben. A maginflációs mutató 1,9%-os növekedést mutatott a várt 2%-kal szemben.

Az infláció mellett a kiskereskedelmi forgalom is kisebb negatív meglepetést okozott áprilisban. A várt 0,6%-os havi növekedéssel szemben csupán 0,4%-os bővülést láthattunk, azonban ezzel egyidőben az előző havi csalódást keltő 0,2%-os visszaesést 0,1%-os növekedésre korrigálták. Az autóértékesítésektől tisztított adat 0,3%-os növekedést mutatott a várt 0,5%-kal szemben, míg a márciusi adatot 0,1%-os bővülésről 0,4%-ra felfele korrigálták.

A várt alatti inflációra és kiskereskedelmi bővülésre a dollár hirtelen gyengülésbe kezdett az euróval szemben és 1,087-ről egészen 1,092-ig emelkedett a kurzus.

Piacnyitás előtt egy újabb áruházlánc, a J.C. Penney tette közzé első negyedéves számait. A számok ismét csalódást keltőek voltak, a legalább egy éve nyitvatartó üzletekben 3,5%-kal estek vissza az értékesítések a várt 0,7%-os csökkenéssel szemben. A legnagyobb visszaesést továbbra is a ruházati termékek esetében láthattuk. A hírekre piacnyitáskor 9%-os csökkenést mutat az árfolyam, és ismételten nyomás alá kerültek a kiskereskedelmi szektor részvényei.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás