Elkezdhet infrastruktúrára gyűjteni Trump

2017.05.15. 15:17 • Erste Uzsonna

Vegyes képet mutatnak a vezető amerikai határidős indexek piacnyitás előtt. Az S&P500 és a Dow 0,2%-os emelkedést mutat, míg a Nasdaq stagnál.

40 milliárd dollárt fektethet Szaúdi-Arábia állami befektetési alapja különféle infrastrukturális projektekbe a tengerentúlon, amit a jövő hét elején Donald Trump ottani látogatása során jelenthetnek be, írja a Bloomberg az ügyhöz közel álló forrásokra hivatkozva. Trump ezzel a lépéssel elkezdheti megalapozni annak a 800 milliárd dollárnyi forrásnak a bevonását, amit a magánszektortól remél az amerikai infrastruktúra fejlesztésére.

Negatív meglepetést okozott a New York-i Fed feldolgozóipari beszerzési menedzser indexe, miután -1 pont lett az index értéke május hónapra az elemzők által várt 7,5 ponttal szemben. Mind az árak, mind az új megrendelések tekintetében visszaesést láthattunk a megelőző hónaphoz képest, azonban pozitív jel, hogy a féléves kilátások megítélése változatlan maradt.

Nem hozott meglepetést a G-7 országok olaszországi csúcstalálkozója, mivel az USA továbbra sem változtatott eddigi álláspontján a világkereskedelem korlátozásával kapcsolatban. Steven Mnuchin, amerikai pénzügyminiszter úgy nyilatkozott, hogy országa nem szeretne protekcionista lenni, de fenntartja magának a jogot, hogy mégis az legyen, mégpedig akkora mértékben, amekkorában ezt ők is elszenvedik másokkal szemben.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás