A Home Depot egyik szeme sír, a másik nevet

2017.05.16. 15:11 • Erste Uzsonna

Emelkedést vetítenek előre az amerikai határidők piacnyitás előtt. Az S&P500 és a Nasdaq egyaránt 0,2-0,2%-os, míg a Dow 0,3%-os emelkedést mutat.

A többnyire negatív meglepetéseket okozó kiskereskedelmi gyorsjelentéseket követően, úgy tűnik, hogy az amerikai vásárlóknak a lakásfelújítás terén továbbra sem lankad a kedvük, ugyanis a Home Depot áruházaiban a vártnál jobban nőttek az értékesítések az első negyedévben. A vállalat a vártnak megfelelő, éves alapon 5%-ot növekvő 23,9 milliárd dolláros árbevételen, 1,67 dolláros tisztított EPS-t ért el, ami felülmúlta az 1,61 dolláros konszenzust. A legalább egy éve nyitva tartó üzletekben az értékesítések 5,5%-kal növekedtek év/év alapon a várt 3,9%-kal szemben, míg ugyanez az adat az USA-ban 6% lett a várt 4,4%-kal szemben. 2017-es egy részvényre jutó profitvárakozását kisebb mértékben 7,15 dollárra emelte a vállalat, ami továbbra is alulmúlja a 7,2 dolláros elemzői konszenzust. A részvények 1% feletti emelkedést mutatnak piacnyitás előtt.

A jó gyorsjelentést követően rossz hír lehet a Home Depot-nak, hogy piacnyitás előtt a vártnál gyengébb lakáspiaci adatok jöttek a tengerentúlról. A megkezdett lakásépítések száma a várt 3,7%-os havi növekedéssel szemben 2,6%-os visszaesést mutatott áprilisban, míg a kiadott építési engedélyek száma a várt 0,2%-os havi növekedéssel szemben 2,5%-os visszaesést mutatott.

Tagadja a Fehér Ház a Washington Post vádjait, miszerint Donald Trump szigorúan bizalmas információkat szivárogtatott volna ki az orosz külügyminiszternek egy az Iszlám Állam ellen készülő katonai csapással kapcsolatban. Az üggyel tovább izzik a levegő Trump körül, ráadásul egyelőre az FBI igazgatójának elbocsátása körüli botrány sem hagyott alább.

Kicsivel piacnyitást követően ipari termelési adatok érkeznek az USA-ból, amit kiemelten figyelnek a befektetők.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás