Megemelte 2017-es várakozásait a Deere

2017.05.19. 15:26 • Erste Uzsonna

Emelkedést vetítenek előre az amerikai határidők piacnyitás előtt. Az S&P500 0,3%-kal, a Dow 0,2%-kal, Nasdaq pedig 0,4%-kal emelkedik.

Pozitívan lepte meg az elemzőket a Deere második gazdasági negyedéves gyorsjelentésében. A mezőgazdasági gépeket gyártó vállalat 7,26 milliárd dolláros árbevételen 2,49 dolláros egy részvényre jutó profitot ért el, ami felülmúlta az 1,68 dolláros elemzői konszenzust. A 2017-es gazdasági évet az eddiginél sokkal optimistábban látja a vállalat, ugyanis 2 milliárd dolláros nettó profitot vár az eddigi 1,5 milliárdos várakozással szemben. A pozitív kilátások, amik a legmagasabb elemzői várakozást is felülmúlják, jórészt a Dél-Amerikai piac javuló fundamentumait tükrözik. Ezt azonban érdemes fenntartásokkal kezelnünk a napokban Brazíliában kialakult belpolitikai botrány, és az ezzel járó bizonytalanság miatt. A pozitív fejleményekre 6%-os emelkedést mutat a részvény piacnyitás előtt.

Nem állt le az élet a tengerentúlon a Donald Trump körüli zűrzavart követően. A republikánus párt tegnap tartotta nagygyűlését a tervezett adóreformokkal kapcsolatban és többen közülük úgy nyilatkoztak, hogy a napokban tapasztalt incidens sem fogja megakadályozni őket, hogy véghezvigyék a reformokat.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás