Újabb információk láthatnak napvilágot a Fed mérlegével kapcsolatban

2017.05.24. 15:23 • Erste Uzsonna

Csendesen indulhat a kereskedés a tengerentúlon. Az S&P500 és a Dow stagnálást mutat piacnyitás előtt, míg a Nasdaq 0,2%-os emelkedést.

A mai napon, magyar idő szerint 8 órakor teszi közzé május eleji kamatdöntő ülésének jegyzőkönyvét a Fed. A befektetők a jegybank mérlegének leépítése felől érkező információkat kísérik kiemelt figyelemmel. A Fed kormányzók eddigi nyilatkozatai alapján abban biztosak lehetünk, hogy a jegybank kis lépésekben, fokozatosan fogja majd leépíteni 4.500 milliárd dollárosra duzzadt mérlegét, a pontos részleteket pedig jó előre kommunikálni fogja a piac felé. Emellett azt is érdemes lesz figyelni, hogy milyen esetleges utalásokat tehet a Fed a júniusi kamatemeléssel kapcsolatban, amit a piac jelenleg 95%-os valószínűséggel áraz.

Az amerikai képviselőház elnöke, Paul Ryan szerint még a 2017-es évben érvénybe léphetnek az adóreformok a tengerentúlon. A határkiigazított társasági adó ötlete úgy tűnik valóban feledésbe merül, ugyanis maga Ryan, a koncepció kiötlője is úgy nyilatkozott, hogy annak a teljeskörű és azonnali bevezetése túlságosan bomlasztó lenne az amerikai gazdaság számára.

A mai napon piacnyitást követően használtlakás értékesítési adatok érkeznek, piaczárást követően pedig a HP Inc. teszi közzé negyedéves gyorsjelentését.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás