Kiváló első negyedévet zárt a Best Buy

2017.05.25. 15:33 • Erste Uzsonna

Emelkedéssel kezdték a vezető amerikai részvényindexek a mai kereskedést. Az S&P500 és a Dow 0,2%-kal, a Nasdaq 0,3%-kal emelkedik.

Erős számokat közölt a Best Buy első negyedéves gyorsjelentésében. Az elektronikai cikkeket árusító kiskereskedelmi vállalat 8,53 milliárd dolláros árbevételen, 0,6 dolláros egy részvényre jutó tisztított profitot ért el, a várt 8,28 milliárd dolláros árbevétel- és 0,4 dolláros részvényenkénti eredményvárakozással szemben. A vállalat vezérigazgatója szerint a vártnál jobb eredmények mögött a játékokhoz kapcsolódó magasabb értékesítések húzódtak meg. Különösen a Nintendo új Switch névre keresztelt videojáték konzolja iránt mutattak nagy érdeklődést a vásárlók. A legalább egy éve tartó üzletekben az értékesítések 1,6%-kal növekedtek, miközben az elemzők 1,5%-os csökkenést vártak. A második negyedévre a mutató 1,5-2,5% közötti növekedést várja a vállalat. A jó hírekre a részvények 10% feletti emelkedést mutatnak piacnyitás előtt.

Publikálta tanulmányát az Amerikai Költségvetési Hivatal a Képviselőház által már elfogadott egészségügyi reformtervezettel kapcsolatban. A hivatal szerint 10 év alatt az előzetesen várthoz közeli, 23 millió fővel csökkenne a biztosítottak száma az egészségügyben, és azok számára drágulna meg leginkább az egészségbiztosítás, akik a legjobban rá lennének szorulva. Az előzetesen várt 151 milliárd dollárral szemben csupán 119 milliárd dollár megtakarítást érne el az új rendszerrel az USA 10 év alatt. A napvilágot látott adatok fényében még nehezebb dolga lesz Trumpéknak, hogy a Szenátussal is elfogadtassák a reformjavaslatot, ahol csupán 52-48 arányú fölényük van.

Továbbra is alacsony szinten az első ízben munkanélküli segélyért folyamodók száma a tengerentúlon. Az előző hét folyamán a várt 238 ezernél kevesebben, csupán 234 ezren igényeltek első ízben munkanélküli segélyt, az előző előtti heti 233 ezres adatot követően.

 

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás