Vegyes makroadatok érkeztek a tengerentúlról

2017.05.26. 15:39 • Erste Uzsonna

Nem mutatnak jelentős elmozdulást a vezető amerikai részvényindexek piacnyitáskor, ugyanis 0,1% körüli csökkenéseket láthatunk a három vezető index esetében.

Év/év alapon 1,2% lett az amerikai első negyedéves GDP második becslése a csalódást keltő 0,7%-os első becslést követően. Pozitív, hogy a belső fogyasztás az előzetes 0,3%-os évesített növekedést követően 0,6%-os bővülést mutatott, azonban ez még így is jócskán elmarad az elmúlt időkben megszokott 2% feletti szintektől. A belső fogyasztás mellett a vállalati beruházások is hozzájárultak ahhoz, hogy a második becslés pozitív meglepetést okozott.

Öt hónapot követően először esett vissza a tartós cikkek rendelésállománya a tengerentúlon. Jó hír azonban, hogy az elemzők 1,5%-os visszaesést vártak az előző hónaphoz képest, míg a tényadat csupán 0,7%-os visszaesést mutatott. Amennyiben a gazdasági folyamatok szempontjából leginkább releváns mutatót nézzük, ami a védelmi célra szolgáló tartós cikkektől és repülőgépektől tisztított mutató, stagnálást láthattunk áprilisban a várt 0,5%-os növekedéssel szemben.

Megerősítette a Fed közleményében foglaltakat John Williams, San Francisco-i Fed elnök a mérlegfőösszeg leépítését illetően. Williams kihangsúlyozta, hogy fokozatosan, átlátható módon és egy előre meghatározott ütemben fogja mérlegét leépíteni a jegybank.

Piacnyitást követően a Michigan Egyetem fogyasztói bizalom indexét lesz érdemes figyelni, magyar idő szerint 4 órakor.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás