Kilép a Párizsi Klímaegyezményből az USA

2017.05.31. 15:01 • Erste Uzsonna

Emelkedéssel kezdhetik az amerikai részvényindexek a mai kereskedést a határidők jelenlegi állása szerint. Az S&P500 és a Dow 0,2%-kal, a Nasdaq 0,4%-kal emelkedik.

A döntés ismeretében lévő források szerint Donald Trump meghozta a döntést és kilépteti az USA-t a tavaly életbe lépett Párizsi Klímaegyezményből. Az aláíró országok arra vállaltak kötelezettséget, hogy visszafogják az üvegházhatású gázok kibocsátását, a klímaváltozás káros hatásainak tompítása érdekében. Ezzel Trump egy húzással keresztülhúzhatja az Obama adminisztráció klímaváltozással kapcsolatos törekvéseit, és akár az egész egyezmény működését is veszélyeztetheti.

Lael Brainard-dal, a Fed igazgatótanácsának tagjával szemben a dallasi Fed elnöke, Robert Kaplan nem aggódik az USA-ban tapasztalható inflációs folyamatok miatt. Kaplan szerint az utóbbi két hónapban látott visszaesés az árszínvonal növekedési ütemében csupán egyszeri tényezőknek tudható be és folytatódhat a 2016 közepe óta tartó emelkedő trend.

Ma este magyar idő szerint 8 órakor publikálja Bézs könyvét a Fed, amelyben az egyes régiók gazdasági folyamatairól kaphatunk pontosabb képet.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás