Túlvettsége ellenére tovább vették a Ryanairt

2017.05.31. 15:29 • Erste Ötletgyár Maxi

Technikai alapon a Ryanair már eddig is túlvettnek számított, ez azonban nem igazán érdekelte a befektetőket és még tovább vették a részvényt, mely így még túlvettebbé vált. Ez az emelkedés azonban lehetővé teszi, hogy stop megbízásunkat ismételten megemeljük.

A kiszállási pontot változatlanul 19,9 eurón javasoljuk hagyni, azonban a hatékonyabb kockázatkezelés érdekében a stop megbízást a tegnapi napi minimum alá 17,1 euróhoz javasoljuk felemelni. Ezzel is védve jelenlegi 20%-os profitunkat.

 

Várt alatti kilátások a Ryanair-nél

Bár a várakozásoknak megfelelő eredményt publikált tegnap reggel az ír fapados légitársaság, a jövőre vonatkozó kilátásai azonban enyhén borús képet festenek. A társaság éves eredménye 6%-kal 1,32 milliárd euróra növekedett. Az utaslétszám 13%-kal 120 millió utasra nőtt, a kapacitáskihasználtság pedig 94% volt. A 2018-as üzleti évre 1,4-1,45 milliárd eurós adózott eredményt vár a társaság, mely enyhe csalódást jelent az 1,48 milliárd eurós piaci várakozáshoz képest. A pesszimizmust a társaság a Brexit miatti bizonytalansággal és az európai terrortámadások utazási szokásokra gyakorolt negatív hatásaival magyarázta.

Saját részvényvásárlásba kezdett a Ryanair

600 millió eurós keretösszegű részvény-visszavásárlási programot indított el a Ryanair. A vállalat a program keretében már a mai naptól kezdődően kezdheti el vásárolni saját részvényeit, ami egészen október végéig eltarthat. Jelenlegi árfolyamon számolva ez 32 millió részvény vásárlását jelentené, ami a teljes részvénymennyiség 2,6%-át jelenti.

 

 

 

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás