Elsöpörte a várakozásokat az ADP munkanélküliségi adat

2017.06.01. 15:07 • Erste Uzsonna

Minimális emelkedést mutatnak az amerikai határidők piacnyitás előtt. A Nasdaq 0,2%-kal, míg a Dow és az S&P500 0,1%-kal emelkedik.

A vártnál sokkal erősebb lett az ADP foglalkoztatottsági adat, miután 253 ezer új munkahelyről számolt be a versenyszférában május hónapban. Az elemzői konszenzus 180 ezres értéket, míg az előző havi adat 174 ezret mutatott. Az utóbbi 7 évben átlagosan 195 ezres foglalkoztatottság bővülést láthattunk az ADP adatai szerint, így ehhez képest is egy kiugró értékről beszélünk.

Az előző héten a várt 238 ezernél többen, összesen 248 ezren folyamodtak első ízben munkanélküli segélyért a tengerentúlon. Noha az adat ezúttal kisebb negatív meglepetést okozott, az is hozzátartozik, hogy az előző hetek adatai rendre a vártnál jobbak lettek.

A Fed egyik kormányzója, Jerome Powell is csatlakozott több társához, miután úgy nyilatkozott, hogy véleménye szerint az elmúlt két hónap lassuló inflációs nyomása csupán átmeneti, és hamarosan tovább folytatódhat a 2016 közepén kezdődött emelkedő trend. Powell ezt többek között a relatíve feszes munkaerőpiaccal és a kedden napvilágot látott erős fogyasztási adatokkal támasztotta alá.

Elhagyja Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója Trump stratégiai tanácsadói csapatát, amennyiben Donald Trump úgy dönt, hogy kilép a Párizsi Klímaegyezményből. Ezzel a Tesla vezér több potenciális vásárló szemében is jobb fényben tüntetheti fel magát, azt követően, hogy többen visszamondták Tesla előrendeléseiket, miután csatlakozott Trump csapatához. Trump Twitter bejegyzése szerint a mai napon, magyar idő szerint 9 órakor teszi majd a hivatalos bejelentést, azonban hozzá közel álló források szerint már a kilépés mellett döntött.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás