Erősítené a gyógyszergyártók közötti versenyt az FDA

2017.06.06. 15:07 • Erste Uzsonna

Továbbra is kockázatkerülés jellemzi a piacokat a hét elején, az amerikai határidők egységesen 0,2% körüli csökkenést mutatnak.

A jövőben a gyógyszerárakat is egyik fő prioritásaként kezeli majd az Amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerfelügyelet (FDA). A szervezet a generikus gyógyszerek piacán igyekszik majd növelni a verseny intenzitását azáltal, hogy kiemelten kezeli azokat a kérelmeket, amelyek olyan gyógyszerek piacához kapcsolódnak, ahol 3-nál kevesebb generikus készítmény versenyez. A szervezet a jövőben akár egy listát is közzétehet ezekről a készítményekről, ami felhívná a gyógyszergyárak figyelmét a potenciális üzleti lehetőségekre.

Még az augusztusi ülésszünet előtt el akarja fogadtatni egészségügyi reformtervezetét a republikánus párt a Szenátussal, derült ki a Trump adminisztráció jogalkotási naptárából. Emellett a 2018-as költségvetés elfogadására is hasonló határidőt terveztek be a republikánusok, ezáltal ősszel már teljes mértékben az adóreformokon lenne a hangsúly. Maguk a republikánus szenátorok közül máris többen jelezték, hogy nem tartják reálisnak az ütemtervet, egyesek szerint maga az egészségügyi reform elfogadása is akár 2018-ig elhúzódhat.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás