Tőzsdére megy a Waberer’s

2017.06.07. 12:28 • Erste Ötletgyár Mini

A Waberer’s bejelentette, hogy részvénykibocsátásra készül, így a Budapesti Értéktőzsde újabb részvénnyel gazdagodhat. A vállalat 50 millió euró friss tőkét tervez bevonni, melyből 32 millió eurót Lengyelország egyik legnagyobb fuvarozócégének, a Link International-nek a megvásárlására fordít. A tőkeemelésen túlmenően a társaság 97%-os tulajdonosa, a Mid Europa Partners értékesít részvényeket, a cél, hogy legalább 50%-os szabad közkézhányad alakuljon ki a tranzakciót követően.

A Transport Intelligence adatai szerint a Waberer’s csoport a saját flotta nagysága alapján (2016-ban átlagosan mintegy 3.549 tehergépjárművet üzemeltetett) a legnagyobb, saját tulajdonú járművekkel szolgáltatást nyújtó cég a közúti fuvarozási piac európai nemzetközi FTL (komplett rakományok) szegmensében. A csoport 2016-ban 572,4 millió euró árbevételt, 69,2 millió euró EBITDA-t és 73,6 millió euró korrigált EBITDA-t ért el.

Az Erste Group a magyarországi nyilvános ajánlattétel forgalmazójaként továbbá külföldi befektetési házakkal együttes könyvvezetőkként jár el a tranzakcióban.

Az iparággal, a vállalattal és a kibocsátással kapcsolatban további információk érhetők el a Waberer’s honlapján az alábbi linken keresztül.

http://www.waberers.com/files/document/document/99/itf-kozlemeny.pdf

 

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás