Eseménydús hétnek nézünk elébe a tengerentúlon

2017.06.12. 15:26 • Erste Uzsonna

Tovább folytatódhat ma a technológiai szektor vesszőfutása a határidők jelenlegi állása alapján. Az S&P500 és a Dow 0,1%-os csökkenést mutat, míg a Nasdaq 0,8%-kal esik.

Újabb eseménydús hétnek nézünk elébe a tengerentúlon. Szerdán magyar idő szerint 8 órakor publikálja kamatdöntő ülésének eredményét a Fed, ahol a piac gyakorlatilag biztosra veszi a 25 bázispontos kamatemelést. Emellett a gazdasági és a várható kamatpályára (dot plot) vonatkozó előrejelzését is közzéteszi a jegybank, amiben azt lesz érdemes figyelni, hogy ez miben tér el a márciusi előrejelzéstől.

A Fed mellett egyébként a japán, a svájci és az angol jegybank is kamatmeghatározó ülést tart a héten, ahol nem várnak változtatást a befektetők.

A szerdai napon a Fed ülés mellett májusi inflációs adatok érkeznek a tengerentúlról, amivel párhuzamosan a kiskereskedelmi forgalmi adatok is napvilágot látnak. Csütörtökön a májusi ipari termelési adat érkezik, míg pénteken a Michigan Egyetem előzetes fogyasztói bizalom indexe lát napvilágot.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás