A szigorú Fed lehet a korrekció katalizátora?

2017.06.15. 15:36 • Erste Uzsonna

Eséssel kezdték a vezető amerikai indexek a mai kereskedést, azt követően, hogy az európai piacokon is elromlott a hangulat. Az S&P500 0,5%-os, a Dow 0,3%-os, a Nasdaq pedig 0,9%-os mínuszban tartózkodik.

A Fed a tegnapi kamatdöntő ülést követően a piacok tudtára adta, hogy a közelmúlt vártnál gyengébb inflációs adatai nem tántorítják el a kamatemeléstől, ráadásul a 4.500 milliárd dolláros mérleg leépítésére is „relatíve hamar” sor kerülhet. Erre a tegnapi napra konkrét tervvel is előállt a jegybank. Az alapkamat további emelése negatív hatással lehet a részvények árfolyamára, a technológiai szektort különösen érzékenyen érintheti. Ebből kifolyólag a Nasdaq ismét alulteljesíthetővé válhat a vezető részvényindexek közül, a mai kereskedés elején ismét a rövid távú mozgóátlagok alá esett az index.

A vártnál gyengébb lett az USA ipari termelése május hónapra. Az elemzők 0,2%-os növekedést vártak az előző hónaphoz képest, míg a tényadat stagnálást mutatott.

Felülmúlta a várakozásokat a Philadelphia Fed feldolgozóipari indexe. Az index értéke 27,6 lett az előző havi 38,8-et követően, míg az elemzők 24,9-es értéket vártak.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás