Újabb vártnál gyengébb lakáspiaci adatok az USA-ból

2017.06.16. 15:09 • Erste Uzsonna

A mai nap folyamán többnyire pozitív tartományban tartózkodtak az amerikai határidők, azonban a piacnyitás közeledtével kezd elromlani a hangulat. Az S&P500 és a Dow stagnálást mutat, míg a Nasdaq 0,1%-os csökkenést.

Ismét a vártnál gyengébb lakáspiaci adatok láttak napvilágot az USA-ban. A kiadott építési engedélyek száma 4,9%-os visszaesést mutatott májusban az előző havi értékhez képest, míg az elemzők 1,7%-os emelkedést vártak. A megkezdett lakásépítések száma 5,5%-kal esett vissza az előző, lefele korrigált értékhez képest, míg az elemzők 4,1%-os növekedést vártak. Ez 2016 szeptembere óta nem látott mértékű visszaesést jelent. Elemzők szerint a kereslet továbbra is stabil az amerikai lakáspiacon, inkább a kínálati tényezők (szakképzett munkaerő hiánya, építési telkek hiánya) azok, amik visszafogják a bővülést.

Piacnyitást követően érkezik a Michigan Egyetem fogyasztói bizalom indexe, ami az amerikai választások óta továbbra is igen optimista képet fest a fogyasztói hangulatról. Ezúttal 97 pontos értéket várnak az elemzők az előző havi 97,1 pontot követően.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás