Megállíthatatlanul száguld a Richter

2017.06.20. 14:23 • Erste Ötletgyár Maxi

Tovább folytatódott a Richter árfolyamának emelkedése az elmúlt hónapokban, így már bőven 7.000 forint fölötti árfolyamot láthatunk. Az emelkedést kihasználva stop megbízásunkat 6.660 forintra javasoljuk megemlni, míg a kiszállási pontunkat változatlanul 7.550 forinton hagyjuk.

Az új stop megbízásunk az emelkedő trendvonal alatt és egyben a korábbi lokális minimumok alatt helyezkedik el, így mindkét támasznak el kéne esnie ahhoz, hogy stop emgbízásunk aktiválódjon.

 

 

A kedvező technikai kép mellett a kedvező fundamentális hírek is támogatják a Richter árfolyamának emelkedését.

  • Az első negyedéves eredmény kimondottan jól sikerült, ráadásul a menedzsment megemelte az idei évre vonatkozó várakozásokat is. Számításaink azt mutatják, hogy ez implicit 6-12 százalékkal magasabb üzemi eredményt jelent, mint amit a februári előrejelzés sugallt, de még ezzel együtt is óvatosnak tűnik a menedzsment várakozása.
  • Másrészt az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) Emberi Felhasználásra Szánt Gyógyszerkészítmények Bizottsága (CHMP) pozitív véleményt adott ki a Richter új antipszichotikumára, a skizofrén felnőtt betegek kezelését célzó cariprazine-ra vonatkozóan. Az Európai Bizottság döntésétől függően, a Richter várhatóan egy hónap múlva kapja meg a cariprazine összes európai uniós tagállamra érvényes forgalomba hozatali engedélyét.

 

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás