Az alacsony kamatkörnyezet veszélyeire figyelmeztetnek a Fed jegybankárai

2017.06.20. 15:21 • Erste Uzsonna

Jelentős elmozdulás nélkül kezdhetik a mai kereskedést a vezető amerikai részvényindex a határidők jelenlegi állása szerint. Mind a S&P500, mind a Dow, mind a Nasdaq stagnálást mutat.

A gazdasági válság során kialakult ingatlanpiaci buborékra emlékeztetett Stanley Fischer, a Fed alelnöke Amsterdamban. Véleménye szerint az elmúlt évek alacsony kamatkörnyezete sok országban magas és növekvő ingatlanárakat eredményezett, így ezeket a folyamatokat kiemelt figyelemmel kell kísérni. Ez is egy érv lehet amellett, hogy az elmúlt hónapok gyengébb inflációs adatai ellenére sem akarnak változtatni a korábban vázolt kamatemelési elképzeléseiken a Fed jegybankárai.

Szintén az alacsony kamatkörnyezet esetleges káros hatásaira figyelmeztetett Eric Rosengren, a bostoni Fed elnöke. Amsterdami beszédében azt hangsúlyozta ki, hogy az alacsony kamatok miatt a jegybankok sokkal kevésbé lennének képesek egy esetleges gazdasági sokkra reagálni. Emellett ő is kiemelte az alacsony kamatok eszközárakra gyakorolt hatását.

A mai napon piaczárást követően teszi közzé negyedéves gyorsjelentését az Adobe és a FedEx.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás