Hamar elülni látszik a tegnapi vihar a piacokon

2017.09.06. 15:06 • Erste Uzsonna

Fél százalék körüli mínuszokból küzdötték ma vissza magukat a vezető európai részvényindexek, és a határidők alapján amerikai társaik is ledolgozhatják a tegnapi esés egy részét. A Dow és a Nasdaq 0,3%-kal, az S&P500 0,2%-kal emelkedik.

Részsikert ért el az Intel a 8 éve húzódó pereskedésében az Európai Unióval. A vállalat az Európai Bizottság korábbi 1,26 milliárd dolláros bírságát fellebbezte meg. A vád az volt, hogy az Intel azért szállította le agresszíven egyes termékeinek árát, hogy ezzel tudatosan ártson a versenytárs AMD-nek. Az Intel a Legfelsőbb Bíróságig vitte az ügyet, ami úgy határozott, hogy az Európai Unió Bíróságának újra kell vizsgálnia az ügyet és a vállalat összes érvét, amit a saját védelmében felhozott figyelembe venni. Egy részvényre vetítve a büntetés mértéke csupán 27 centet tenne ki, ami nagyjából a napi mozgástartományon belül van, így inkább a vállalat jó hírneve a tét.

A mai napon magyar idő szerint 8 órakor jelenik meg a Fed Bézs könyve, amelyben az egyes amerikai régiók gazdasági helyzetéről kaphatunk részletesebb képet.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás