Visszatérünk a német részvénypiacra

2017.09.07. 16:12 • Erste Ötletgyár Maxi

Legutóbbi DAX vételi ötletünknek sajnos keresztbe tettek az észak-koreai rakétakísérletek. Ez egy globális eladói hullámot váltott ki, mely utolérte a DAX indexet is. A hétvégi észak-koreai hidrogénbomba robbantási teszt ismét megrázta a piacokat, de látható, hogy az újdonság ereje múlóban van. A piacok egyre gyorsabban, lényegében már napon belül képesek túltenni magukat a most már szinte menetrend szerűen érkező újabb észak-koreai provokációkon. Ez pedig jó viselkedésre utal az index részéről.

Kitört a DAX index

Többször próbálkozott már a DAX index a kitöréssel a szűkülő háromszög alakzatból, azonban ez csak tegnap sikerült neki. Az ékből, mely eddig meghatározta a DAX index mozgását az utolsó pillanatban tört ki az index.

A kitöréssel jelentős tér nyílt a további emelkedés előtt. Erős ellenállás csak 12.842 pontnál látható, ezért ez alá 12.820 ponthoz helyezzük el a kiszállási pontot. Bár ennek eléréséig még a 12.680 pontnál húzódó lokális ellenállást is le kell küzdenie az árfolyamnak.

A veszteséglimitáló stop-loss megbízást 12.030 ponthoz helyezzük, a mozgóátlagok torlódása és egyben az ékelődő háromszög alsó éle alá.

 

Forrás: Bloomberg, Erste

Erős növekedés várható az év második felében

Az alapvető fundamentumok nem változtak meg augusztus végi vételi ötletünk óta. A növekedési kilátások változatlanul kedvezőek, az értékeltséget pedig bár nem tartjuk olcsónak, de a ciklus jelenlegi szakaszában indokoltnak tűnik az átlagnál magasabb értékeltség is.

Múltkori elemzésünk óta az egyetlen jelentősnek nevezhető új információ az, hogy az EKB a szeptemberi ülés helyett csak később, októberben fog véleményt alkotni az eszközvásárlási program jövőjéről. Ez a késlekedés a jegybank részéről egy később induló/lassabb ütemű kötvényvásárlási program leépítést jelentheti, sőt Mario Draghi explicite utalt arra, hogy akár bővíthetik is a mostani eszközvásárlási programot, bár valós realitása inkább csak az időbeli hosszabbításnak van. Az európai piacok magas likviditása pedig támogató környezetet jelent a német részvénypiac számára is.

Közben az európai növekedés töretlen, az ECB friss előrejelzése szerint idén 2,2% lehet az eurozóna növekedése, amire 2007 óta nem volt már példa. Miközben a 2018-as 1,3%-os inflációs előrejelzést 1,2%-ra csökkentették.

 

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás