Kedvező beszállási pont az Amazon-nál

2017.09.21. 14:45 • Erste Ötletgyár Mini

Továbbra is nagyon erősek az Amazon növekedési számai, e-kereskedelemben az árbevétel 15% év/év alapon, míg a felhőalapú szolgáltatások esetében (Amazon Web Services) 9% negyedév/negyedév (!) alapon. Az üzemi marzs ebben a szegmensben továbbra is 20% feletti és már az értékesítések közel 10%-át teszi ki. A következő három évben átlagosan évi 80%-os eredménynövekedéssel számol a piac. Azzal, hogy a hagyományos kiskereskedelembe is betört a vállalat a Whole Foods Market megvásárlásával egy újabb terület nyílt meg a profitok további növekedése előtt.

Jelenleg közel 200 dollárral van az árfolyam az elemzői célárak alatt, ami csak ritkán fordult elő az utóbbi 5 évben, ez jó alkalmat jelenthet a beszállásra.

 

Forrás: Bloomberg, Erste

Technikai kép

Éppen a hosszabb távú emelkedő trendcsatorna aljánál tartózkodik az árfolyam, így technikai kép alapján is kedvező alkalom nyílik pozíció felvételére. Agresszívabb beszálló esetén már most is meg lehet próbálni a piacra lépést, stop megbízást pedig a 200 napos mozgóátlag alá, 905 dollár környékére érdemes elhelyezni. A profitcélt az emelkedő trendcsatorna tetejéhez érdemes tenni. Konzervatívabb esetben az 1.000 dolláros szint áttörése esetén javasolt a beszállás, azonban a fenti stop és profitcélt betartva már kevésbé vonzó ekkor a hozam/kockázat arány.

 

Forrás: Bloomberg, Erste

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás