Jó évnek nézhet elébe a Wal-Mart

2017.10.10. 15:20 • Erste Uzsonna

Emelkedéssel indíthatják a napot a vezető amerikai indexek. Az S&P500 0,2%-os, a Dow és a Nasdaq 0,3%-os emelkedést mutat.

Megerősítette a Wal-Mart a 2018 januárjában kezdődő 2019-es gazdasági évre vonatkozó eredmény-előrejelzését. Eszerint a jelenleg futó gazdasági évhez képest 5%-kal növekedhet az egy részvényre jutó tisztított profit, így 4,3-4,4 dollár között lehet. Továbbra is erős növekedést mutathat a vállalat online üzletága, ami 40%-kal növekedhet az utóbbi két negyedév 60%-os növekedési ütemét követően. A vállalat továbbra is titkolózik a dollárban kifejezett pontos értékkel kapcsolatban, így ez levon a hír értékéből. Emellett a Wal-Mart bejelentette, hogy egy 20 milliárd dollár keretösszegű részvény-visszavásárlási programmal váltja ki a jelenleg futó programot, amit körülbelül 2 éves időtávon tervez érvényesíteni. A hírekre 2% körüli emelkedést mutat piacnyitás előtt az árfolyam.

Elmaradt az elemzői várakozásoktól a kisvállalatok optimizmusát mérő index az USA-ban szeptemberben, azonban továbbra is relatíve magas szinteken tartózkodik a mutató. Az index értéke 103 pont lett a várt 105 ponttal, és az előző havi 105,3 ponttal szemben.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás