Tőkét emel a Micron Technology

2017.10.11. 15:27 • Erste Uzsonna

Enyhe lecsorgást mutatnak az amerikai határidők piacnyitás előtt. Az S&P500 és a Nasdaq 0,1%-kal esik, míg a Dow stagnál.

Körülbelül 1 milliárd dollár értékben tervez új részvényeket kibocsátani a Micron Technology, amivel előnyt szeretne kovácsolni a jelenlegi pozitív momentumból a memóriachipek piacán. A befolyó összeg felét a 2023-as lejáratú 7,5%-os kuponnal rendelkező kötvényének visszavásárlására költené. A fennmaradó összeget további adósságok törlesztésére használná fel a vállalat. Ebből az látszik, hogy a menedzsment hosszú távon gondolkodik, ami önmagában véve pozitív a vállalatra nézve. A részvénykibocsátás nagyjából 2%-os hígulással jár, ez azonban eltörpül a Micron utóbbi hetekben látott szárnyalásához képest. A hírekre 2,5%-os mínuszban nyithat az árfolyam.

Továbbra sincs teljes egyetértés a Fed jegybankárai között az infláció kapcsán, ugyanis a chicagói Fed elnöke Charles Evans szerint nem csak átmeneti tényezők okozzák a mérsékelt inflációs nyomást az USA-ban. Véleménye szerint semmi gond nem származna abból, ha a Fed kivárna addig a következő kamatemeléssel, amíg nem közelíti meg ismét a fogyasztói árak emelkedése a Fed 2%-os célját.

Ma este magyar idő szerint 8 órakor publikálja a Fed szeptemberi kamatdöntő ülésének jegyzőkönyvét, ami újfent segíthet kiigazodni a befektetőknek azon, hogy miként is tekint most a továbbra is mérsékelt inflációs nyomásra a Fed.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás