A pangó piacon is jól állja a sarat a JPMorgan és a Citi

2017.10.12. 15:37 • Erste Uzsonna

Enyhe csökkenést mutatnak a vezető amerikai indexek piacnyitást követően, egységesen 0,1% körüli mínuszokat láthatunk.

Felülmúlta a várakozásokat a harmadik negyedéves gyorsjelentésében a Citigroup. A vállalat bevételei 18,2 milliárd dollárt tettek ki a várt 17,9 milliárd dollárral szemben, míg az egy részvényre jutó tisztított profit 1,42 dollár lett a várt 1,32 dollárral szemben. A vállalat tőkearányos nyeresége (ROE) 7,3% lett az egy évvel ezelőtti 6,8%-ot követően, míg a CET1 tőkemegfelelési mutatója 13% az előző évi 12,6%-ról. A vállalat hitelállománya 2%-ot növekedett év/év alapon, a betétállomány 3%-kal gyarapodott. A kereskedési üzletágban a kötvénykereskedésből származó, vártnak megfelelő 2,9 milliárd dolláros bevétel 16%-os csökkenést mutatott év/év alapon, ami mögött a piacokon látható alacsony volatilitás húzódik meg. Mindezek ellenére a kisebb részarányt képviselő részvénykereskedési üzletág 16%-os növekedést mutatott és 757 millió dollárt tett ki a várt 636 millióval szemben. A többségében pozitív folyamatok feltáró gyorsjelentés hatására 1%-os emelkedést a részvény piacnyitást követően.

Hiába gyengélkedik a JPMorgan kereskedési üzletága az idei évben, más szegmensek jó teljesítménye növekedési pályán tartja a vállalatot. 3,16 milliárd dollárra, 27%-kal esett vissza év/év alapon a vállalat kötvény-, deviza- és nyersanyag-kereskedési üzletágának bevétele, noha itt a Brexit szavazás miatti erős bázishatás is közrejátszik. A részvénykereskedési üzletág 4%-os visszaesést mutatott, 1,36 milliárd dollárra. Mindezek ellenére a bank teljes bevétele 2,7%-kal nőtt év/év alapon 25,23 milliárd dollárra, kisebb mértékben felülmúlva az elemzői várakozásokat. Az egy részvényre jutó tisztított EPS 1,76 dollár lett a várt 1,65 dollárral szemben. A vártnál jobb eredmény főként a nettó kamatbevétel éves 10%-os növekedésének volt köszönhető, ami így 12,8 milliárd dollárt tett ki. A jelentésre 1%-os emelkedést mutat az árfolyam piacnyitás után.

15 ezerrel kevesebben, összesen 243 ezren folyamodtak első ízben munkanélküli segélyért a tengerentúlon az előző hét folyamán. A frissen napvilágot látott adat arról tanúskodik, hogy kezd helyreállni a foglalkoztatottsági adatban a hurrikánok előtti világrend.

 

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás