A hurrikánok a lakáspiacot is felbolygatták az USA-ban

2017.10.18. 15:32 • Erste Uzsonna

Emelkedést mutatnak az amerikai határidők a piacnyitás előtt. A Dow 0,4%-kal, az S&P500 0,2%-kal, a Nasdaq 0,1%-kal emelkedik.

Elmaradtak a szeptemberi amerikai lakáspiaci adatok a várakozásoktól, ami mögött főként a hurrikánok okozta kaotikus viszonyok húzódhattak meg. A megkezdett lakásépítések száma 4,7%-os visszaesést mutatott a hónapban az elemzők által várt 0,4%-os visszaeséssel szemben. A kiadott építési engedélyek száma pedig 4,5%-os visszaesést mutatott a várt 2,1%-os csökkenéssel szemben. Az adatokból az látszik, hogy az ország déli részében 2015 októbere óta nem esett vissza ilyen ütemben a megkezdett lakásépítések száma, ami egyértelműen a hurrikánok rovására írható. Elemzők szerint emiatt a következő hónapok adatai a szokásosnál volatilisebbek lehetnek.

William Dudley, a New York-i Fed elnöke szerint a már kilenc éve zajló gazdasági fellendülés a tengerentúlon nem tűnik túlságosan sebezhetőnek. Jelenleg nem látja okát annak, hogy ne tarthatna el még évekig az expanzió.

Ma este magyar idő szerint 8 órakor lát napvilágot a Fed Bézs könyve, amiből régiók szerinti bontásban kaphatunk az amerikai gazdasági folyamatokról egy pontosabb képet.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás