Jó eredmény egy gyenge szektorban

2017.10.19. 15:33 • Erste Uzsonna

Csökkenést mutatnak az amerikai indexek piacnyitász követően. Az S&P500 0,3%-kal, a Dow 0,2%-kal, a Nasdaq 0,5%-kal esik. Elképzelhető, hogy a 30 évvel ezelőtti Fekete Hétfő szelleme kísért, amikor a Dow Jones egy nap alatt 22,6%-ot esett, ami történetének legrosszabb napja volt %-os értékben kifejezve.

Az elemzői várakozásoknak megfelelő számokat közölt a Verizon harmadik negyedéves gyorsjelentésében, ami az idén tapasztalható komoly árverseny tükrében igazából már jónak számít. A vállalat 31,7 milliárd dolláros árbevételen 0,98 dolláros egy részvényre jutó tisztított eredményt ért el. A vállalat mobilos előfizetőinek száma 603 ezerrel bővült a negyedév során, nagyobb ütemben, mint a 438 ezres elemzői várakozás. Ezt főként a februárban indított korlátlan adatforgalmat biztosító csomagjának köszönhette, ami immáron második negyedéve vonzza az új előfizetőket. A jelentést követően 2,5%-ka emelkedik a részvény piacnyitás előtt.

Újabb régiós amerikai feldolgozóipari index okozott pozitív meglepetést októberre. A philadelphiai Fed indexe 27,9 pont lett a várt 22 és az előző havi 23,8 ponttal szemben.

 

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás