Tovább záporoznak a gyorsjelentések a tengerentúlról

2017.10.25. 15:25 • Erste Uzsonna

Ezúttal nem repítik a gyorsjelentések újabb csúcsok felé a Dow-t, stagnálást mutat az index piacnyitás előtt. Az S&P500 0,1%-os, a Nasdaq 0,2%-os visszaesést mutat.

Mind az elemzők, mind saját várakozását felülteljesítette a Visa a 2017-es gazdasági évben. A gazdasági negyedik negyedéves gyorsjelentésében a vállalat 4,9 milliárd dolláros árbevételt jelentett a várt 4,6 milliárd dollárral szemben, míg az egy részvénye jutó tisztított profit 0,90 dollár lett a várt 0,85 dollárral szemben, ezzel 14%-ot növekedett év/év alapon. Összességében így 23%-kal emelkedett az egy részvényre jutó tisztított profit a vállalatnál a 2017-es gazdasági évben, míg júliusban 20%-os várakozást közölt a cég. A vállalat továbbra is sokat fektet digitális fizetési technológiákba, amik egyre nagyobb szerephez jutnak a rohamosan bővülő online kiskereskedelemben. A 2018-as gazdasági évre 16-17% körüli tisztított egy részvényre jutó profitbővülésre számít a vállalat. A jelentést követően 1%-os emelkedést mutatnak a részvények piacnyitás előtt.

Megfelelt a várakozásoknak a Coca-Cola harmadik negyedéves gyorsjelentése. 15%-kal esett vissza a vállalat árbevétele az előző év azonos időszakához képest, ami a palackozási üzletág további leépítésének volt köszönhető. Az árbevétel organikus növekedése, ami kiszűri ezt a hatást 4% volt, amit az alacsony kalóriájú üdítőkből származó értékesítések növekedése hajtott. Összességében a tisztított árbevétel 9,06 milliárd dollárt tett ki, a várt 8,72 milliárd dollárral szemben, míg az egy részvényre jutó tisztított EPS a vártnak megfelelő 0,50 dollár lett. A jelentést követően 0,5%-os emelkedést mutatnak a részvények piacnyitás után.

Továbbra is jól megy a Boeingnek, a vállalat újfent megverte az elemzői várakozásokat a negyedéves gyorsjelentésében. Év/év alapon 2%-kal növekvő, 24,3 milliárd dolláros árbevételen 2,72 dolláros tisztított EPS-t ért el, míg az elemzők 2,65 dolláros EPS-t vártak. A teljes évre vonatkozó egy részvényre jutó profitvárakozását a 9,9-10,1 dolláros sávba emelte a vállalat, ami nagyjából megegyezik a 10,05 dolláros elemzői konszenzussal. A légiközlekedési iparág fundamentumai (utasforgalom, légitársaságok profitabilitása, üzemanyagárak stabilitása) továbbra is inkább pozitívnak mondhatók, így optimistán tekinthet a jövőbe a vállalat. A jelentést követően inkább profitrealizálás volt jellemző, 0,5%-os mínuszt mutatnak a részvények piacnyitás előtt.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás