Újraéledhet a Twitter és a Ford is

2017.10.26. 15:43 • Erste Uzsonna

Emelkedéssel kezdtek a vezető amerikai indexek, a Dow 0,5%-kal, az S&P500 0,2%-kal emelkedik, a Nasdaq stagnál.

Újabb életjeleket mutat a Twitter, azt követően, hogy pozitívan lepte meg az elemzőket a harmadik negyedéves gyorsjelentésében. A vártnak megfelelő 590 millió dolláros árbevételen 0,10 dolláros egy részvényre jutó tisztított profitot ért el a várt 0,07 dollárral szemben. A napi aktív felhasználók száma 14%-kal növekedett év/év alapon az előző negyedévi 12%-ot követően. A következő negyedévre 220-240 millió dollár közötti EBITDA-t vár a cég, míg a konszenzus ezelőtt 200 millió dollárt várt. Érdekesség, hogy a reklámbevételek 8%-ot estek vissza év/év alapon 503 millió dollárra, azonban az egyéb bevételek, amik főként az adatlicencelésből származó bevételeket tartalmazzák 22%-ot növekedett 87 millió dollárra. Piacnyitást követően 10% felett emelkedik a részvény.

Túlszárnyalta a várakozásokat a Ford harmadik negyedéves gyorsjelentésében. 33,6 milliárd dolláros árbevételen 0,43 dolláros tisztított EPS-t jelentett, a 32,8 milliárd dolláros árbevétel- és a 0,33 dolláros EPS-várakozásokkal szemben. A jó eredmény mögött a pickup teherautók töretlen népszerűsége és a további költségcsökkentések húzódtak meg. Piacnyitást követően 1,5%-kal emelkedik a részvény.

Megfelelt az elemzői várakozásoknak a Comcast harmadik negyedéves gyorsjelentésében. A vállalat év/év alapon 1,6%-kal visszaeső 21 milliárd dolláros árbevételen 0,52 dolláros tisztított profitot jelentett. Az online streaming szolgáltatók, mint a Netflix vagy az Amazon továbbra is erős versenyt támasztanak a hagyományos kábel Tv-s szegmensnek, ami 125 ezer felhasználót veszített a negyedévben. Ez részben a hurrikánok hatásának is köszönhető volt. Piacnyitást követően 2%-kal esnek a vállalat részvényei.

Újabb mélyütést kapott a Celgene, miután a gyorsjelentést követően 18%-kal esnek a vállalat részvényei. A vállalat árbevétele 3,3 milliárd dollár lett a várt 3,4 milliárddal szemben, míg az egy részvényre jutó 1,91 dolláros tisztított profit kisebb mértékben felülmúlta a konszenzust. A főbb negatívum az volt, hogy hosszabb távú, 2020-ra vonatkozó egy részvényre jutó profitcélját 12,5 dollárra vágta vissza az eddig várt 13 dollár feletti értékhez képest. Az árbevétel ugyanebben a periódusban 19-20 milliárd dollár között alakulhat, az eddig várt 21 milliárd dollár feletti értékkel szemben.

Meg nem nevezett forrás szerint nincs már versenyben Janet Yellen a Fed elnöki posztjáért, írja a Politico. A végső esélyesek köre ezzel Jerome Powellre és John Taylorra szűkülhet. Ezzel szemben egy másik forrás szerint Trump nap, mint nap megváltoztatja az elképzeléseit, így Yellen kiesés még nem vehető biztosra.

 

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás