Bevásároltak a hurrikánok után az amerikaiak

2017.10.30. 14:28 • Erste Uzsonna

Korrigálnak az amerikai részvényindexek piacnyitás előtt. Az S&P500 0,2%-kal, a Dow 0,3%-kal esik, míg a Nasdaq stagnál.

A héten az időátállítás pontos dátuma miatti eltérések okán magyar idő szerint 14:30-kor nyitnak az amerikai piacok.

Mind a személyi jövedelmek, mind a személyi kiadások növekedési üteme gyorsulást mutatott az USA-ban szeptemberben a megelőző hónaphoz képest. A személyi jövedelmek 0,4%-kal emelkedtek hó/hó alapon a várakozásokkal összhangban az előző havi 0,2%-os emelkedést követően. A személyi kiadások ennél is nagyobb 1%-os növekedési ütemet mutattak a várt 0,9%-kal szemben, míg az előző hónapban ez 0,1%-os növekedést mutatott. Ez egyébként 2009 augusztusa óta nem látott értéket jelent, ami főként abból fakad, hogy a hurrikánok okozta pusztítások következtében megugrott az autók és más tartós fogyasztási cikkek iránti kereslet a hónapban. Az adatokból számolt maginflációs mutató (core PCE), amit a Fed kiemelt figyelemmel követ a várakozásokkal összhangban 1,3%-os emelkedést mutatott. Ez még mindig jócskán elmarad a Fed 2%-os inflációs céljától, azonban a jegybankárok többsége szerint ez hamarosan változhat.

A héten folytatódik a gyorsjelentési szezon az USA-ban kedden a Mastercard, szerdán az Allergan, a Facebook és a Tesla, csütörtökön pedig az Alibaba és az Apple jelent. Emellett szerdán érkezik a Fed kamatdöntésének eredménye, majd pénteken a szokásos munkaerőpiaci adatok látnak napvilágot.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás