Továbbra is erős a Mastercard, hozta a kötelezőt a Pfizer

2017.10.31. 14:57 • Erste Uzsonna

Vegyesen kezdték a kereskedést a vezető amerikai részvényindexek. A Nasdaq 0,2%-kal, az S&P500 0,1%-kal emelkedik, míg a Dow stagnál.

A legoptimistább elemzői várakozást is felülmúlta a Mastercard harmadik negyedéves gyorsjelentésében. A vállalat 3,4 milliárd dolláros árbevételen 1,34 dolláros tisztított EPS-t ért el, míg az elemzők csupán 1,23 dollárral számoltak. A vállalat üzemi marzsa továbbra is kiemelkedő, ami a negyedévben 57,1%-ot mutatott. A kizárólag személyek közötti, valamint a kizárólag vállalatok közötti fizetési rendszerek terén a brit VocaLink áprilisi felvásárlásával erős pozíciót építhet ki a vállalat, aminek első jelei már látszódtak a mostani jelentésben is. A részvények árfolyama 1%-kal emelkedik piacnyitást követően.

Szinte hajszál pontosan a várakozásoknak megfelelő gyorsjelentést tett közzé a Pfizer a harmadik negyedévben. Ez 13,2 milliárd dolláros árbevételen 0,67 dolláros tisztított EPS-t jelentett. A teljes gazdasági évre vonatkozó előrejelzését az 52,4-53,1 milliárd dolláros sávra szűkítette a vállalat. A sáv középpontja szintén megfelel az aktuális elemzői konszenzusnak. A vállalat főbb készítményei megközelítőleg hozták a tőlük elvárt számokat. A részvények 1,5%-os esést mutatnak piacnyitást követően, ami nem annyira meglepő, hiszen a mostani gyorsjelentési szezonban többször profitrealizálás jellemzi a nem kimagasló gyorsjelentéseket.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás