Izgalmas hétnek nézünk elébe a tengerentúlon

2018.01.08. 15:29 • Erste Uzsonna

Minimális elmozdulást mutatnak az amerikai határidők piacnyitás előtt. Az S&P500 és a Nasdaq 0,1%-kal esik, a Dow stagnál.

Noha nem indul nagy izgalmakkal a kereskedési hét a tengerentúlon, az idő előrehaladtával egyre jobban felpörögnek az események a hét során. Kedden veszi kezdetét Las Vegas-ban talán a világ legnagyobb népszerűségének örvendő technológiai show-ja, a CES (Consumer Electronics Show). Sok technológiai vállalat erre az eseményre szokta időzíteni egy-egy forradalmi újításának bejelentését. Jelenleg például már kitudódott, hogy a Volkswagen az Nvidia új Drive IX technológiáját fogja használni az új elektromos kisbuszában, aminek a gyártása 2022-ben kezdődhet. A technológia mesterséges intelligenciára támaszkodik és képes lesz felismerni a gépkocsi vezetőjét vagy akár a többi utast, és az ő igényeikhez alkalmazkodni.

Csütörtökön pedig a Delta Airlines gyorsjelentésével beindul az amerikai gyorsjelentési szezon, majd pénteken már a nagy amerikai bankok (J. P. Morgan, Wells Fargo) következnek. Szintén pénteken fontos makrogazdasági adat is érkezik a decemberi inflációs adat formájában. Ez pedig a dollár árfolyamára lehet kihatással, amely a mai napon eddig erősödik az euróval szemben a kedvező jegybankári kommentárok hatására.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás