Szárnyalt a negyedévben a Delta Airlines

2018.01.11. 14:56 • Erste Uzsonna

Pozitív nyitást vetítenek elő az amerikai határidős indexek. Mind a Dow, Nasdaq, S&P index 0,1-0,2%-ot emelkedik a határidős kereskedésben a piacnyitást megelőzően.

Kiemelkedően jól teljesítenek egyelőre a légitársaságok a Delta Airlines vártnál kedvezőbb eredményének hatására. A légitársaság 96 centes egy részvényre jutó eredményt ért el szemben a 87 centes piaci várakozással. A negyedévben elszámolásra került 150 milliós egyszeri költség is, mely nagyrészt a halasztott adók átértékelődéséhez kötődik. A pozitív meglepetés bevételi oldalról érkezett, rendkívül erős a kereslet, melynek hatására emelkedtek a jegyárak, különösen az ünnepi időszakban emelkedtek a jegyárak. 2018-ra az átlagos jegyárak emelkedését várják, amire már évek óta nem volt példa. 2018-ra 6,35-6,7 dollár közti eredményt várnak, melynek még az alja is meghaladja a piac 6,3 eurós várakozását.

Vegyesek lettek a munkanélküliségi adatok. A várt 245 ezer helyett 261 ezren jelentkeztek frissen munkanélküli segélyért, míg a tartós munkanélküli segélykérelmek száma a várt 1,92 millió helyett csak 1,867 millió fő lett.

 

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás