Mit hozhat az amerikai gyorsjelentési szezon?

2018.01.11. 15:17 • Erste Ötletgyár Mini

A Delta Airlines negyedéves jelentésével elkezdődött a negyedik negyedéves gyorsjelentési szezon, ami péntek délután az amerikai bankok gyorsjelentésével pörög fel.

A FactSet által gyűjtött adatok alapján rendkívül erős negyedévre számíthatunk, hiszen az S&P 500-at alkotó vállalatok EPS-e 10,5%-kal emelkedhet.

A legnagyobb növekedést elkönyvelő szektorok az energetika és a nyersanyag szektor lehet. Mindkettő az emelkedő nyersanyagáraknak és a még mindig alacsony bázisnak köszönhető.

A negyedévben várhatóan számos egyszeri tételt is láthatunk, hiszen az elfogadott adóreform hatásaként a halasztott adóköveteléseket át kell értékelnie a vállalatoknak. Így az adócsökkentés hosszú távú hatása mellett rövidtávon egy egyszeri költségelem is megjelenik. Ez különösen a pénzügyi szektorba tartozó részvényeknél lehet jelentős tétel. Ezzel is magyarázható, hogy szeptember vége óta a pénzügyi szektorba tartozó részvények eredménynövekedését 14,2%-ról 9,4%-ra vágták vissza, így az egyszeri tételek miatt a szektor a piaci átlag alatt teljesíthet.

A legkisebb növekedés a telekommunikációs szektornál lehet, mindössze 1,1%. A szektor jellegéből adódóan hagyományosan alacsony a növekedési volumen, ráadásul a nem-vezetékes szolgáltatások esetében masszív árcsökkenés volt tapasztalható az új díjcsomagok és az erős verseny kapcsán.

 

Forrás: FactSet

 

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás