Kedvező hírekre emelkedik a United Technologies

2018.01.16. 15:42 • Erste Ötletgyár Maxi

Az árfolyam meredek emelkedésében közrejátszott az a kedvező hír, miszerint az Airbus 2017 végén több száz új repülőgép-megrendelést kapott, ezzel összesen 1.109-et a 2017-es évben, a lemondott megrendeléseket is figyelembe véve. Ez 52%-kal több mint egy évvel azelőtt. Emellett a Boeing is rendkívül jó évet zárt a megrendelések terén, összesen 912 megrendelést kaptak. A gyártás üteme ráadásul mind az Airbusnál, mind a Boeingnél rekordsebességbe kapcsolt 2017-ben. Ezzel pedig a beszállítókon, akik közül kiemelkedik a United Technologies most kritikus a hangsúly, ami akár alkupozíciójuk javulását is magával hozhatja a két nagy iparági behemóttal szemben.

Eközben január 7-én a Goldman Sachs semlegesről vételre javította ajánlását a vállalatra és célárát 136,58 dollárról 173 dollárra emelte. Mindezt a vállalat historikusan rendkívül alacsony relatív értékeltségével és az adóreform kedvező hatásaival indokolta.

Technikai kép

A begyorsuló emelkedés hatására erősen túlvetté vált a részvény, így rövidtávon érdemes korrekcióra felkészülni. Első körben a rövidtávú mozgóátlagokhoz korrigálhat vissza a részvény, amik szintén meredeken emelkednek, így minél lassabban megy végbe a korrekció, annál kisebb lehet annak mértéke. Ha ezen szintek alá leszúrna az árfolyam a 128,8 dollárnál levő rés nyújthat támaszt, stop megbízásunkat is e szint alá emeljük, 128,7 dollárhoz. Az emelkedő trendcsatorna tetejének közelsége miatt 139,9 dolláros take profit megbízásunkon nem változtatunk.

Forrás: Bloomberg, Erste

 

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás