Dereguláción munkálkodik a Fed

2018.01.19. 15:44 • Erste Uzsonna

Enyhe emelkedést mutatnak az amerikai piacok piacnyitást követően. A Nasdaq az éllovas 0,4%-os emelkedéssel, majd az S&P500 0,3%-kal. A Dow stagnál.

Az ügyhöz közel álló források szerint a Fed elkezdte kidolgozni a részletes tervezetét annak, hogy miként csökkentse a nagy amerikai bankok gazdasági válság után megszigorított tőkemegfelelési kritériumait. Ezzel az Bázel III-as kritériumok felé mozdulna el jobban az amerikai szabályozás, így globálisan is hasonlóbb helyzetből indulnának más bankokkal szemben.

Megkezdődött a jelentési szezon az olajipari technológiai szolgáltató vállalatoknál, elsőként a Schlumberger tette közzé negyedéves gyorsjelentését. Egyszeri 2,7 milliárd dolláros, többek között restrukturáláshoz köthető leírások rontották le az eredményt, ami összességében 2,3 milliárd dolláros veszteséget jelentett. Az egy részvényre jutó tisztított profit 0,48 dollár lett a negyedik negyedévben a várt 0,44 dollárral szemben. Mindezt a várthoz közeli 8,2 milliárd dolláros árbevételen érte el a vállalat, ami 3%-os növekedés az előző negyedévhez képest. Az amerikai palaolajpiacot illetően pozitív hangnemet ütött meg a vállalat 2018-ra, azonban a nemzetközi piacot illetően már kevésbé volt optimista. Ez a felállás pedig inkább a versenytárs Halliburtonnek kedvezhet, akinek bevételeinek túlnyomó többsége az USA-hoz kapcsolódik a Schlumbergerrel szemben. Az árfolyam 1%-os esést mutat a hírekre piacnyitást követően.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás