Tovább száguld a gyorsjelentési szezon

2018.01.23. 15:30 • Erste Uzsonna

Stagnálással kezdhetik a kereskedést a vezető amerikai részvényindexek a határidők állása szerint.

A vártnak megfelelő számokat közölt a 2017-es negyedik negyedévre a Johnson & Johnson. Az amerikai gyógyszeróriás 20 milliárd dolláros árbevételen 1,74 dolláros tisztított EPS-t ért el. A 2018-as évre 8-8,2 dolláros egy részvényre jutó profitot vár a cég, ami magasabb, mint a 7,86 dolláros elemzői konszenzus, míg az árbevétel a várakozásoknak megfelelően 81 milliárd dollár körül alakulhat. A vállalat eddigi kulcskészítményének (Remicade) értékesítései a vártnál gyorsabb ütemben estek vissza, közel 10%-kal év/év alapon, miután 2016 végén az FDA jóváhagyta a Pfizer bioszimiláris változatát. Több ígéretes készítmény, azonban a vártnál gyorsabb növekedést mutatott, ami kompenzálta ezt. Az adóreform egyszeri negatív hatása miatt 13,6 milliárd dolláros leírást hajtott végre a negyedévben a vállalat, ami főként annak köszönhető, hogy 66 milliárd dollár értékben hozott haza bizonyos formában külföldön tartott profitot kedvezményes adókulccsal a vállalat. A részvények 0,5%-os emelkedést mutatnak piacnyitás előtt.

A várthoz közeli negyedik negyedéves számokat tett közzé a Verizon, az USA második legnagyobb telekommunikációs vállalata. 40 milliárd dolláros árbevételen 0,86 dolláros tisztított EPS-t ér el a cég, ami stagnálást jelent év/év alapon.  Az előfizetők száma 1,2 millióval növekedett a negyedévben. A vállalat cashflowja 2018-ban az adóreformnak köszönhetően 3,5-4 milliárd dollárral lesz magasabb, ami kifejezetten jól jön akkor, amikor az új 5G hálózathoz szükséges beruházásokat eszközölnek a cégek. A telekommunikációs szektor az adóreform egyik legnagyobb nyertese, mivel bevételeik döntő többsége az USA-ból származik. A részvények 3% feletti emelkedést mutatnak piacnyitás előtt.

A következő évtizedre is biztosítva van a Tesla vezető pozíciója miután Elon Musk hivatalosan is elkötelezte magát a vállalat iránt. Amennyiben teljesít minden mérföldkövet és a vállalat piaci kapitalizációja eléri a 650 milliárd dollárt (jelenleg 56 milliárd dollár), úgy 55 milliárd dolláros részvényopciós csomag ütheti a market. Ennek persze a valószínűsége igen erősen kérdéses.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás