Optimistán tekint a jövőbe a Caterpillar és a Biogen

2018.01.25. 15:54 • Erste Uzsonna

Emelkedéssel kezdték a mai kereskedést a vezető amerikai indexek, 0,2-0,4% közötti pluszokat láthatunk.

A főbb sorokon vegyes negyedik negyedéves eredményeket közölt a Biogen, a 2018-as eredményvárakozása azonban pozitívan lepte meg az elemzőket. A vállalat árbevétele a negyedévben 3,3 milliárd dollár lett a várt 3,1 milliárd dollárral szemben, az egy részvényre jutó 5,26 dolláros tisztított profit azonban elmaradt az 5,45 dolláros konszenzustól. Pozitív hír volt, hogy a vállalat sokat ígérő készítménye, a Spiranza árbevétele 363 millió dollárra ugrott a konszenzus által várt 328 millió dollárral szemben, míg a többi főbb készítmény a vártnak megfelelő teljesítményt hozott. A 2018-as évre 24,2 és 25,2 dollár közötti tisztított EPS-t vár a vállalat, ami magasabb, mint a 24,16 dolláros konszenzus. A hírekre 1%-kal emelkedik az árfolyam piacnyitást követően.

A vártnak megfelelő jelentést tett közzé a Celgene a negyedik negyedévre, 3,5 milliárd dolláros árbevételen 2 dolláros tisztított EPS-t ért el. 2018-ra 8,7 és 8,9 dollár közötti EPS-t vár a cég, ami szintén megegyezik a konszenzussal. A befektetők örültek annak, hogy ezúttal nem tartogatott negatív meglepetést a cég, így az árfolyam 1%-kal emelkedik piacnyitást követően.

A nyersanyagpiac utóbbi hónapokban látott szárnyalása jó hatással volt a Caterpillar negyedik negyedéves eredményére. A vállalat közel 13 milliárd dolláros árbevételen 2,16 dolláros tisztított EPS-t ért el, felülmúlván a 12 milliárd dolláros árbevétel- és 1,86 dolláros profitvárakozást. A negyedéves eredmény az adóreform egyszeri negatív hatása miatt 2,4 milliárd dolláros leírást tartalmazott. 2018-ra a 8,25-9,25 dolláros tartományban határozta meg a cég az egy részvényre jutó profitvárakozását, amelynek átlag kicsivel magasabb, mint a 8,63 dolláros Bloomberg konszenzus. A kedvező kilátásokat főként a javuló kínai piaccal és az amerikai gazdaság kedvező kilátásaival magyarázták, azonban a jelenleg tapasztalt szinkronizált gazdasági növekedés a többi piacon is optimizmusra ad okot. Az árfolyam stagnálást mutat piacnyitást követően, elképzelhető, hogy profitrealizálásba kezdtek a jelentés után a befektetők.

 

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás