Mindenkit meglepett a Twitter

2018.02.08. 15:33 • Erste Uzsonna

Nem jellemzők egyelőre nagyobb elmozdulások piacnyitáskor az USA-ban. Az S&P500 stagnál a Nasdaq 0,2%-kal emelkedik, míg a Dow 0,1%-kal esik.

Felrobbant a Twitter árfolyama piacnyitás előtti kereskedésben (+25%) miután három negyedévet követően váratlanul ismét növelni tudta árbevételét a vállalat (+2% év/év) és története során először ért el profitot a GAAP számviteli szabályok alkalmazása alatt. Mindez 732 millió dolláros árbevételt jelent a várt 686 millió dollárral szemben, amin 0,19 dolláros EPS-t ért el a várt 0,14 dollárral szemben. A vártnál jobb eredmény főként annak volt köszönhető, hogy a videotartalmakra való nagyobb fókusz és egy új, a felhasználók számára relevánsabb tartalmakat megjelenítő algoritmus növelte az elkötelezettséget az alkalmazás iránt. Ez pedig meggyőző érv a hirdetők számára. A napi aktív felhasználók száma 12%-kal emelkedett év/év alapon, a konkrét számot azonban továbbra sem közli a vállalat. A havi aktív felhasználók száma nagyjából megegyezett a konszenzussal és 330 milliót mutatott a negyedév végére, ami stagnálás az előző negyedévhez képest.

A vártnak megfelelő 10,8 milliárd dolláros árbevételt ért el a T-Mobile US a negyedik negyedévben, amin 2,7 milliárd dolláros EBITDA-t ért el, ami minimális mértékben felülmúlta a 2,6 milliárd dolláros elemzői konszenzust. 2018-ra a vállalat szerint 2-3 millió mobilos előfizetővel bővülhet az ügyfélkör, ami lassulás lenne a 2017-es 3,6 millióhoz képest. Többek között emiatt ők is betörnek az online streaming szolgáltatások szegmensébe, amit idén egy 300 millió dolláros felvásárlással készítettek elő. A vállalat 2018-ra 11,3 és 11,7 milliárd dollár közötti EBITDA-t vár, ami elmarad a 11,9 milliárd dolláros konszenzustól. A részvények 2%-os esést mutatnak piacnyitást követően.

221 ezer főre csökkent az első ízben munkanélküli segélyért folyamodók száma az USA-ban az elmúlt héten, ezzel közel 45 éves mélypontra esett a mutató, ami továbbra is rendkívül feszes munkaerőpiacról tanúskodik.

 

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás