Egy időre rendeződött az amerikai költségvetés helyzete, ismét újít az Amazon

2018.02.09. 15:30 • Erste Uzsonna

A tegnapi újabb nagyobb esést követően a mai nap során többnyire mozdulatlanok voltak az amerikai határidők, azonban a költségvetési huzavona megoldódását követően kisebb emelkedés bontakozott ki. Az S&P500 0,6%-kal, a Dow 0,4%-kal, a Nasdaq 0,9%-kal emelkedik.

Megszavazta az Amerikai Kongresszus is a Szenátus által tegnap elfogadott költségvetési tervezetet, ami 2019 márciusáig kijelöli a költségvetés sarokszámait. Ezt követően Donald Trump már alá is írta a tervezetet, így csupán pár óráig tartott a részleges kormányzati leállás az USA-ban. Ezzel az elkövetkező egy évre pont került a költségvetési vita végére.

Egy új futárszolgáltatással jelentkezhet az Amazon vállalatok számára, ami a UPS-szel és a FedEx-el veheti fel a versenyt, hozta le a Wall Street Journal ügyhöz közel álló forrásokra hivatkozva. Hasonló elképzelést egyébként már korábban rebesgettek a piacon. A szolgáltatás a „Shipping with Amazon” (SWA) névre lehet keresztelve, aminek keretében a cég más vállalatoktól venne fel csomagokat, amiket aztán eljuttatna azok ügyfeleihez. A következő hetekben Los Angelesben már elkezdődne a tesztüzem, amit aztán fokozatosan több városra is kiterjesztene a cég. Először csak olyan cégeknek nyújtaná a szolgáltatást az Amazon, akik rajtuk keresztül is bonyolítanak le forgalmat, azonban később teljesen független vállalatokra is kiterjesztenék. Az Amazon részvényei 2%-kal emelkednek piacnyitás előtt, a UPS 1%-kal ,a FedEx 2%-kal esik.

 

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás