Valóban minden maradhat a régiben a Fednél

2018.02.27. 15:28 • Erste Uzsonna

Mozdulatlanul töltötték a mai napot eddig az amerikai határidők, minimális 0,1% körüli mínuszban tartózkodva.

Publikálásra került Jerome Powell Fed elnök kongresszusi beszéde, amelyet hamarosan az Amerikai Képvislőház Pénzügyi Bizottsága elé fog tárni. Powell szerint továbbra is erősek az amerikai gazdaság fundamentumai, ami a Fedet az alapkamat további fokozatos emelésére készteti. Véleménye szerint a monetáris kondíciók továbbra is lazák a tengerentúlon, ami szintén az alapkamat további emelését támogatja. Az infláció szerinte valószínűleg csupán átmeneti tényezők miatt maradt el jelentősen 2017-ben a Fed 2%-os céljától, amely tényezők hamarosan kifuthatnak. Ezzel Powell, Janet Yellenhez hasonlóan a jegybank fő irányvonalát képviseli, komoly meglepetést nem okozva. Magyar idő szerint 4 órát Powell a Bizottság kérdéseire válaszol, ahol elképzelhető, hogy újabb részletek látnak napvilágot.

Powell mellett ma a Fed korábbi elnökei Janet Yellen és Ben Bernanke is a figyelem középpontjában lesznek, ugyanis az amerikai Brookings Intézetben magyar idő szerint 8 órától vesznek részt egy kötetlen beszélgetésen.

Váratlanul jó eredményt közölt a Macy’s a kiskereskedőknél kritikus negyedik negyedévre, miután a vártnak megfelelő 8,7 milliárd dolláros árbevételen 2,82 dolláros tisztított EPS-t ért el felülmúlván a 2,71 dolláros konszenzust. A legalább egy éve nyitvatartó üzletekben 1,3%-kal emelkedtek az értékesítések év/év alapon a várt stagnálással szemben. A hírekre 10%-kal emelkedik a részvény piacnyitás előtt.

A várt havi 2%-os visszaesésnél nagyobb mértékben, 3,7%-kal esett vissza a tartós cikkek rendelésállománya az USA-ban januárban. Emellett a védelmi és repülőgép megrendelésektől tisztított mutató is 0,2%-os visszaesést mutatott a decemberi 0,6%-os esést követően.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás