Újabb pozitív meglepetés a Best Buy-tól

2018.03.01. 15:31 • Erste Uzsonna

Enyhe emelkedéssel nyithatnak a határidők szerint az amerikai piacok. Ennek mértéke 0,1-0,2% lehet.

Nagy pozitív meglepetést okozott a Best Buy negyedik negyedéves gyorsjelentése, amely időszak kritikus a kiskereskedők szempontjából. A vállalat árbevétele 15,4 milliárd dollár lett a várt 14,5 milliárd dollárral szemben, míg az egy részvényre jutó tisztított profit 2,42 dollár a várt 2,04 dollárral szemben. A legalább egy éve nyitva tartó üzletekben az értékesítések 9%-kal emelkedtek év/év alapon a várt 2,9%-kal szemben, ami szintén nagyon erős negyedévről tanúskodik (legutoljára 2004 elején volt ennyire erős a mutató). Az eredmények arról tanúskodnak, hogy az elektronikai cikkek esetében a vásárlók továbbra is díjazzák a személyes kapcsolatot a bolti személyzettel, aminek a Best Buy igyekszik maradéktalanul megfelelni. 2018-as első negyedévi árbevétel-várakozását a 8,65-8,75 milliárd dolláros sávban határozta meg a cég, ami egybeesik az elemzői konszenzussal. Ez kicsit beárnyékolta a nagyon erős negyedévet, így csupán 1%-kal emelkednek a részvények piacnyitás előtt.

A vártnak megfelelő makroadatok érkeztek délután az USA-ból január hónapra. A személyi kiadások 0,2%-kal emelkedtek hó/hó alapon, míg a személyi jövedelmek 0,4%-kal. Utóbbi 0,1 százalékponttal a várakozások felett alakult. A kiadási adatokból számolt árindex, a Fed kedvelt inflációs mutatója (PCE árindex) 0,4%-os havi emelkedést mutatott, ami szintén a vártnak megfelelő volt. Év/év alapon ez 1,7%-os áremelkedést jelentett, ami stagnálás az előző hónaphoz képest. A maginflációs mutató szintén stagnált 1,5%-on.

210 ezer főre csökkent az elmúlt héten munkanélküli segélyért folyamodók száma az USA-ban, ami 1969 (!) óta nem látott alacsony érték. Ez egy további tanúbizonysága annak, hogy igen feszes az amerikai munkaerőpiac.

Magyar idő szerint 4 órakor kezdi beszámolóját Jerome Powell a Szenátus Banki Bizottsága előtt. Keddi felszólása kisebb bizonytalanságot hozott a részvénypiacokra, mára azonban valószínűleg már nem sok puskapora maradt.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás