Kijöttek a Tesla gyártási számai, érkezik a Spotify

2018.04.03. 15:29 • Erste Uzsonna

Marad a változékony időjárás a tengerentúli piacokon, ezúttal 1%-kal körüli pluszokat mutatnak az amerikai határidők a tegnapi 2% feletti esést követően. A kereskedés elején a Spotify részvényein lehet a befektetők szeme, ugyanis kiderül, hogy milyen áron indul meg a kereskedés a vállalat részvényeivel a New York-i tőzdsén.

Kijöttek a Tesla első negyedéves gyártási számai, ezek szerint 2.020 Model 3 jött le az elmúlt héten a gyártószalagról. Ez elmarad a korábban ígért 2.500/héttől, erre azonban korábbi információk alapján már számítani lehetett, az adat inkább enyhe pozitív meglepetésnek mondható. A következő negyedév végére továbbra is 5.000/hét a cél. Összesen közel 35.000 autót gyártott le a negyedévben a cég, ami 40%-kal több, mint az előző negyedévben. A vállalat szerint 2018-ban nem lesz szükség a már ezelőtt is tervezettnél nagyobb tőke bevonására részvény- vagy kötvénykibocsátásból. A hírekre 3%-kal emelkednek piacnyitás előtt a vállalat részvényei.

Rendkívül jók lettek a Fiat Chrysler márciusi autóértékesítései miután 13,6%-os növekedést mutattak év/év alapon a várt 1,9%-kal szemben. Ugyanakkor a General Motors bejelentette, hogy mostantól nem tesz közzé havi értékesítései adatokat, hanem csak negyedéves bontásban közli azokat. Mindezt azzal indokolván, hogy a havi adat túl nagy fluktuációkat mutat és többször félrevezető lehet az aktuális trendet illetően. A Fiat Chrysler részvényei 3%-kal emelkednek piacnyitás előtt.

 

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás